Tuinaanleg

De totaalaanleg van een tuin kan zeer complex zijn en vereist vaak de betrekking van verschillende vakmannen. Coördinatie, planning en controle is hierbij zeer belangrijk. Hiermee kan Tuinen Lauwers u van dienst zijn. 1 totaalproject, 1 aanspreekpunt, geen zorgen voor u.

Ook voor kleinere tuinprojecten zoals een terras, nieuwe beplanting of een tuingebouw kan u zich wenden tot Tuinen Lauwers. Er is niets in de tuin dat wij niet kunnen uitvoeren.
Tuinaanleg Lauwers

De aanleg van een nieuwe tuin is een boeiend proces. Alles wordt zorgvuldig en professioneel aangepakt om zo tot het gewenste resultaat te komen: een prachtige tuin waar je dag in dag uit van kan genieten.

Het is tevens een uitgebreid proces. Tuinen Lauwers heeft hiervoor het nodige vakmanschap, de vereiste kennis en de nodige dosis creativiteit in huis.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe zo’n proces eruit ziet.

Hulp nodig bij de aanleg van je tuin?

We kunnen je van dienst zijn met zowel kleine taken als grote werken. Geef ons gewoon een seintje en we bekijken samen hoe we jouw buitenruimte kunnen ontwerpen, aanleggen of onderhouden.

1. Voorbereidende werken

Eerst zorgen we ervoor dat de huidige elementen verwijderd worden. Denk maar aan oude verhardingen, beplanting die niet meer functioneel is.

Eventuele nutsleidingen worden reeds in de grond verwerkt nu de hele tuin nog leeg is.

Tuinaanleg verhardingen

2. Verhardingen

Nadat de tuin is vrijgemaakt van al de overbodige elementen, zijn de verhardingen aan de beurt. Terrassen, paden, opritten, … We gebruiken ook hiervoor steeds de beste materialen. Zo verzekeren we de duurzaamheid en de esthetiek.

Eventuele extra constructies zoals een tuingebouw, (zwem)vijver…worden aansluitend aangelegd.

Tuinaanleg verhardingen

3. Grond en bodem

We starten met het voorbereiden van de grond. Stenen, onkruid en andere ongewenste materialen verwijderen zodat we een optimale basis hebben voor de beplanting en gazon. In sommige gevallen zullen we ook meststoffen of compost gebruiken. Hierdoor zal de bodemkwaliteit stijgen.

Tuinaanleg - Grond en bodem
Tuinaanleg gazon

4. Beplanting en gazon

Nadat alle nodige verhardingen zijn aangelegd, volgt de beplanting. Een uiterst belangrijke fase bij de aanleg van uw tuin. Een perfecte combinatie van bomen, struiken, bloemen en gras. Er wordt hierbij altijd rekening gehouden met kleuren, seizoensgebondenheid en onderhoud van de planten.

Tuinaanleg gazon

5. Functionele aspecten

Als de verhardingen en het beplanten is afgerond is het tijd voor de functionele aspecten, indien die moeten worden voorzien. Denk hierbij aan tuinverlichting en bewateringssystemen. Hierdoor brengen we extra comfort in gebruik en onderhoud van uw nieuwe tuin.

Tuinaanleg - Functionele aspecten

Hulp nodig bij de aanleg van je tuin?

We kunnen je van dienst zijn met zowel kleine taken als grote werken. Geef ons gewoon een seintje en we bekijken samen hoe we jouw buitenruimte kunnen ontwerpen, aanleggen of onderhouden.

Neem vrijblijvend contact op

Heb je een vraag over het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van je tuin? Of weet je al wat je wil en ontvang je graag een offerte? Verstuur je bericht met dit formulier, we kijken ernaar uit om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Bel je liever? Geen probleem. Wij zijn bereikbaar op volgend telefoonnummer:

+32 496 / 923 463

Tot snel!

Neem vrijblijvend contact op

Via onderstaand contactformulier stuur je ons makkelijk een bericht. Bel je liever? Geen probleem. Wij zijn bereikbaar op volgend telefoonnummer:

Stuur ons een bericht